Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο και λαχανικά : Καλοκαιρινή (και όχι μόνο) απόλαυση!!!


Η τελευταία μέρα σχολείου σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού, ανεξάρτητα από το ότι το μόνο που αλλάζει, πραγματικά , είναι το πρόγραμμα των παιδιών

Όμως και για μένα σημαίνει και μιά ακόμη αλλαγή: την στροφή σε ένα πιό απλό καθημερινό μαγείρεμα, πολλές σαλάτες κάθε είδους -από τις πιό σύνθετες μέχρι τις πιό απλές- και μιά προσπάθεια οι καθημερινές συνταγές να είναι τέτοιες που κάποιες φορές να μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά στο σπίτι. 

Γιατί η ενασχόληση με τη μαγειρική είναι και για τα παιδιά μιά πολύ ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία, που τα βοηθάει να περάσουν όμορφα ένα μέρος από τον πολύ ελεύθερο χρόνο τους και συγχρόνως να συμμετέχουν στην κοινή ζωή του σπιτιού, πράγμα για το οποίο , ο χειμώνας δεν προσφέρεται.

Η σημερινή μου συνταγή είναι λοιπόν αυτής της κατηγορίας: Εύκολη, γρήγορη, χωρίς πολύ μαγείρεμα και ιδιαίτερα πολυμορφική, μιάς και παίρνει κάθε φορά τη γεύση που θέλουμε, ανάλογα με τα υλικά που θα περιέχει. 

Ετοιμάστε την την πρώτη φορά με τα παιδιά σας και τις επόμενες φορές θα μπορούν να κάνουν τα περισσότερα -ή ακόμη και όλα, ανάλογα φυσικά με την ηλικία τους- μόνα τους.

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο ζυμαρικά fusili (βίδες)
1 ντομάτα μεγάλη σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλο καρότο τριμμένο 
2-3 αγγουράκια τουρσί τριμμένα
1 τόνο κονσέρβας -σε ηλιέλαιο-στραγγισμένο
λίγο μαϊδανό ψιλοκομμένο

Dressing
2-3 Κ. μαγιονέζα        
1 Κ. μουστάρδα         
2-3 Κ. ελαιόλαδο        
1κ. ξύδι λευκό            
αλάτι και πιπέρι          



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω τα ζυμαρικά al dente. Τα στραγγίζω. Τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και τα βάζω μέσα σε μιά μεγάλη σαλατιέρα, όπου προηγουμένως είχα αναμείξει όλα τα υλικά για το dressing*. Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύω καλά.

Αρχικά η γεύση θα είναι λίγο πιό αλμυρή και λίγο πιό ξινή από το επιθυμητό, αλλά επειδή τα ζυμαρικά θα απορροφήσουν ένα μέρος από το dressing, τελικά θα ισορροπήσουν.

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε το αλάτι και το πιπέρι, αφού αναμείξετε όλα τα υλικά, και τον τόνο, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση υπερβολής.

Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο 2-3 ώρες , τουλάχιστον, για να δέσουν οι γεύσεις και να γίνει δροσερή. Είναι εξαιρετική για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, και πραγματικά νόστιμη. Τρώγεται και την επόμενη μέρα, το ίδιο ευχάριστα.

 * Στο dressing η ποσότητα της μαγιονέζας ποικίλει, ανάλογα με τη γεύση σας. Μπορείτε να την παραλείψετε και τελείως και να αναμείξετε το λάδι με το ξύδι και τη μουστάρδα, ή αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη, για να γίνει πιό πλούσια και κρεμώδης. 


Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr ή 

να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου