Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Νόστιμο Κοτόπουλο Μεξικάνικο, με πιπεριές και κρεμμύδια: Εύκολο, Γρήγορο, Υγειινό και Εντυπωσιακό!

Είναι αλήθεια πως οι εύκολες αλλά εντυπωσιακές συνταγές είναι οι αγαπημένες μου για το καθημερινό μας τραπέζι. Μου αρέσει να έχουν κάτι διαφορετικό, κάτι που για άλλους θα ήταν αυτό που θα αναζητούσαν στο φαγητό έξω από το σπίτι. Αυτός είναι και ο λόγος που σας προτείνω αυτή τη συνταγή: με μιά εύκολη διαδικασία, θα είναι σαν να μαγειρεύετε επαγγελματικά για τους αγαπημένους σας!
Πάντα πίστευα πως η Μεξικάνικη κουζίνα είναι πολύ ταιριαστή στην γεύση μας, αρκεί να "ρυθμίζει" κανείς την ένταση του καυτερού, ανάλογα με το γούστο και φυσικά την αντοχή του!
Το σημαντικό όμως χαρακτηριστικό αυτής της συνταγής είναι η ευκολία και η ταχύτητα με την οποία παρασκευάζεται, που την κάνει ιδιαίτερα αγαπημένη μου! 

ΥΛΙΚΑ  (4 μερίδες)
600g κοτόπουλο  φιλέτο στήθος κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 πιπεριά κόκκινη (λωρίδες)
2 πιπεριά πράσινη (λωρίδες)
1 κρεμμύδι μέτριο (λεπτά φετάκια)
Αλάτι- πιπέρι-chili- κύμινο-πάπρικα-ρίγανη- κόλιανδρο - σκόρδο σκόνη
2-3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω το κοτόπουλο λεπτές λωρίδες (μπορείτε να ζητήσετε να σας το κόψει και ο κρεοπώλης σας. Αποφύγετε να αγοράσετε  έτοιμο κομμένο, που έχουν κάποια μαγαζιά, γιατί δεν είναι εμφανές πόσο φρέσκο είναι).
Αναμιγνύω το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά (ποσότητες ανάλογα με τη γεύση σας, ξεκινήστε από 1/2 κουταλάκι από το καθένα και ρυθμίστε μετά το μαγείρεμα τη γεύση. Την επόμενη φορά - γιατί σίγουρα θα υπάρξει - θα ξέρετε τι ποσότητα από το κάθε μπαχαρικό βάλατε, οπότε θα το φτιάξετε όπως σας αρέσει).
Αφήνω το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30min, και στο μεταξύ κόβω τις πιπεριές και το κρεμμύδι .
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω 2 Κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει λίγο και προσθέτω τις πιπεριές με το κρεμμύδι. Αλατίζω ελαφρά και σωτάρω, φροντίζοντας να μην παραψηθούν τα λαχανικά. Αποσύρω από τη φωτιά και τοποθετώ σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Προσθέτω στο αντικολλητικό μου το 1-2 Κουταλιές ελαιόλαδο, αφήνω πάλι να κάψει λίγο και βάζω το κοτόπουλο. Αφήνω να πάρει λίγο χρώμα από τη μιά πλευρά και μετά γυρίζω από την άλλη. Κόβω ένα κομμάτι να δω αν έχει ψηθεί και αν είναι έτοιμο, προσθέτω στο σκεύος με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Αναμιγνύω καλά και δοκιμάζω αν είναι οκ ως προς το αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Αν θέλω το αφήνω λίγο mild (ήπια καυτερό) και όποιος θέλει προσθέτει στο πιάτο του Tabasco Chipotle (είναι το αγαπημένο μου από όλη τη γκάμα).
Σερβίρω πανω σε tortillas, τοποθετώντας πρώτα μιά πράσινη σαλάτα με ποικιλία μαρουλιών και αγγούρι και από πάνω το κοτόπουλο με τα λαχανικά.
Είναι εύκολο, είναι γρήγορο είναι ελαφρύ και νόστιμο και σε ταξιδεύει ... μακριά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου